maandag, 26 oktober 2020

Tortilla met ui en kikkererwten

Blinkt uit in eenvoud.

Ingrediënten

  • 2 (rode) uien
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blikje kikkererwten
  • 4 eieren
  • Mespunt oregano

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de uien in 15 minuten gaar en goudbruin.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken.
  4. Schep de kikkererwten met wat peper en een beetje zout door de uien en laat ze kort mee warmen.
  5. Klop de eieren met wat peper, weinig zout en wat oregano los en giet ze in de pan.
  6. Laat de eieren in een paar minuten gaar worden.
  7. Keer de tortilla met behulp van een plat deksel of een groot bord en bak de andere kant nog een paar minuten.

Menusuggestie

Lekker met een komkommersalade en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:

  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel peterselie
  • azijn
  • 4 sneden volkorenbrood
     

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
485 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,2 gram