donderdag, 12 december 2019

Tortilla met ui en kikkererwten

Blinkt uit in eenvoud.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 2 (rode) uien
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blikje kikkererwten
  • 4 eieren
  • Mespunt oregano

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de uien in 15 minuten gaar en goudbruin.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken.
  4. Schep de kikkererwten met wat peper en een beetje zout door de uien en laat ze kort mee warmen.
  5. Klop de eieren met wat peper, weinig zout en wat oregano los en giet ze in de pan.
  6. Laat de eieren in een paar minuten gaar worden.
  7. Keer de tortilla met behulp van een plat deksel of een groot bord en bak de andere kant nog een paar minuten.

Menusuggestie

Lekker met een komkommersalade en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:

  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel peterselie
  • azijn
  • 4 sneden volkorenbrood
     

Voedingswaarde per persoon

Energie:
485 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
1,2 gram