donderdag, 16 september 2021

Tortilla met vegetarisch gehakt en (krul)andijvie

Vegetarisch op z'n Mexicaans

Ingrediënten

  • 100 gram volkoren meel
  • 75 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Ca. 100 ml water
  • 2 vleestomaten
  • 1 struik andijvie (ca. 400 gram)
  • 1 bosuitje
  • 100 gram (kastanje)champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram vegetarisch gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 4 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
  2. Voeg de olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
  3. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
  4. Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
  5. Verwarm een droge koekenpan en bak de wraps in enkelen minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. Neem de wrap uit de pan.
  6. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  7. Maak de andijvie schoon en snijd de struik in smalle repen.
  8. Maak de bosui schoon en snijd hem in smalle ringen.
  9. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  10. Verwarm de olie en bak hierin het vegetarisch gehakt bruin en rul. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  11. Roerbak de andijvie en de uienringetjes kort mee.
  12. Voeg de stukjes tomaat en de champignons toe en laat alles heet worden. Maak het mengsel op smaak met peper.
  13. Verwarm intussen in een droge koekenpan of magnetron de wraps.
  14. Warm de grill voor.
  15. Verdeel het mengsel over de wraps en rol ze op. Leg de rolletjes in een ovenvaste schaal.
  16. Meng de yoghurt met de geraspte kaas en bestrijk hiermee de tortilla’s.
  17. Laat ze in onder de hete grill in 5 - 10 minuten bruin kleuren.

Ingrediënten over?

Bewaar een half bosuitje verpakt in plastic in de koelkast nog maximaal 4 dagen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
685 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,3 gram