dinsdag, 31 maart 2020

Tosti avocado, tomaat, spinazie en gerookte kip

Deze door de Californische keuken geïnspireerde tosti met avocado, tomaat, spinazie en gerookte kip is licht en kleurig. Makkelijk te bereiden en ideaal voor een lunch of brunch in het weekend of zelfs voor een eenvoudig avondmaal.
Aantal personen:
2
Ingrediënten:
  • 4 sneden volkorenbrood
  • Ongezouten boter
  • 130 gram milde, geraspte cheddar
  • 1 grote tomaat, in plakjes
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • Een handje babyspinazie, gewassen en gedroogd
  • 175 gram gerookte kipfilet, in plakjes
  • 1 kleine avocado, geschild en grof geplet

Bereiding

Besmeer elk van de sneden brood aan één kant met boter en leg ze op een schoon werkvlak of een snijplank, met de beboterde kant onder.

Neem een grote koekenpan met dikke bodem. Leg twee sneden brood in de pan, met de beboterde kant onder. Als je pan niet groot genoeg is voor twee sneden, bak je één tosti per keer.

Bestrooi de beide sneden gelijkmatig met de helft van de kaas. Voeg dan de helft van de plakjes tomaat toe en de helft van de balsamico-azijn. Leg daar een dun laagje spinazie op en daarbovenop de plakjes kip.

Verdeel de avocado over de beide sneden brood die nog op je werkvlak of snijplank liggen. Leg deze op de kip, met de beboterde kant naar boven en druk licht aan.

Zet het vuur matig hoogen laat de eerste kant van de tosti's gedurende 3-4 minuten bakken, totdat deze goudbruin zijn geworden, waarbij je met een spatel lichte druk uitoefent. Keer de tosti's met de spatel voorzichtig om en laat de andere kant gedurende 2-3 minuten bakken of totdat de tosti's helemaal goudbruin zijn

Haal de tosti's uit de pan en laat ze even afkoelen voor je ze serveert.

Dit recept is afkomstig uit het boek 'Tosti's en andere gegrilde broodjes', door Laura Washburn.