Tunesisch gekruide worteltjes (Mzoura) met kabeljauw en couscous

Getty Images

Een heerlijk potje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 400 gram wortelen
  • 2 stukjes kabeljauwfilet
  • Peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • Stukje peper
  • 1 eetlepel olie
  • Peterselie

Bereiding

  1. Breng 300 ml water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
  2. Doe de couscous met de helft van de komijn en de helft van de koriander in een kom, schenk de bouillon er over en roer dit met een vork er door. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
  3. Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakken. Kook de wortelen in een bodempje water gaar.
  4. Bestrooi de kabeljauw met wat peper. Bak de vis in de margarine in een paar minuten gaar.
  5. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  6. Snijd het stukje peper klein.
  7. Fruit de ui, de knoflook, de peper, de rest van het komijnzaad en de gemalen koriander in de olie zacht.
  8. Meng dit door de wortelen en strooi er royaal klein geknipte peterselie over.
  9. Geef de vis met de worteltjes en couscous.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van bouillon en margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingcentrum