vrijdag, 4 december 2020

Turkse kip met abrikozen

Heerlijk zacht en zoet

Ingrediënten

  • 1 ui
  • Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 2 kippenbouten
  • Kipkruiden zonder zout
  • Cayennepeper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Was de abrikozen en halveer ze.
  4. Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met kipkruiden en cayennepeper.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de kip bruin.
  6. Bak de ui mee.
  7. Voeg de gember, de abrikozen en 100 ml water toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en volkoren couscous.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels peterselie

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van kipkruiden en margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
670 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
20 gram
Zout
0,5 gram