Tweekleurig soepje

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
70 minuten

Ingrediënten

  • 1 koolrabi
  • 2 koffielepels olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 125 ml magere melk
  • 350 ml groentebouillon
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • Paprikapoeder
  • 1 koffielepel suiker
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • Peterselie

Bereiding

Snij de koolrabi in blokjes. Verwarm een koffielepel olie in een pan met antiaanbaklaag, bak de blokjes koolrabi kort en kruid met zout en peper. Bestrooi de koolrabi met bloem, blus het geheel al roerend met melk en 150 milliliter groentebouillon af. Laat de soep circa 25 minuten sudderen. Pureer en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Snijd de paprika en ui in blokjes. Verwarm een koffielepel olie in een pan met antiaanbaklaag en stoof de paprika- en uiblokjes er kort in aan. Blus af met de rest van de groente - bouillon. Kruid met zout, peper, paprikapoeder en suiker en laat de soep circa 15 minuten sudderen. Pureer en breng op smaak naar eigen wens. Giet de witte en rode soep gelijktijdig in een soepbord, bestrooi met peterselie in hartvorm en serveer.

Auteur 
Bron 
  • WeightWatchers