vrijdag, 14 augustus 2020

Vanillekwark met sinaasappel

Klaar in een mum van tijd.

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram magere kwark

Bereiding

  1. Boen 1 sinaasappel goed schoon met warm water.
  2. Snijd er een mooi schilletje af en rasp wat van de schil.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Schil de andere sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees uit de vliezen.
  5. Snijd de partjes klein.
  6. Klop de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en de vanillesuiker door de kwark.
  7. Meng er de stukjes sinaasappel door.
  8. Verdeel de kwark over 2 coupes en garneer met een sliertje sinaasappelschil.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht fajita’s met vleesreepjes, groente en kidneybonen.

Ingrediënten over?

Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden, wat fruit of een drupje honing.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
150 kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
2 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
3 gram
Zout
0,1 gram