Getty Images
      
  Een makkelijk Hollands recept.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30 minuten
          Ingrediënten
- 1 kleine varkenshaas
 - 2 sjalotjes
 - 150 gram champignons
 - 1 eetlepel volkorenmeel
 - 250 ml halfvolle melk
 - 2 eetlepels vloeibare margarine
 - 500 gram aardappelen
 - 400 gram sperziebonen
 - 2 eetlepels kookroom light
 - Peper, nootmuskaat
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  505kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  50 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  4 gram
          
    Zout 
              
  400 milligram
          Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
 - Bestrooi het varkenshaasje met peper.
 - Verwarm de margarine in een koekenpan.
 - Bak het vlees op hoog vuur hierin aan alle kanten bruin. Draai het vuur laag en laat het vlees in 15-20 minuten gaar worden.
 - Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
 - Pel de sjalotjes en snijd ze klein.
 - Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
 - Neem het vlees uit de pan. Dek het af met aluminiumfolie en laat het 6-8 minuten rusten.
 - Fruit de sjalotjes in de achtergebleven margarine.
 - Bak de champignons kort mee.
 - Roer het volkorenmeel met 100 ml melk tot een papje.
 - Giet dit met de kookroom in de pan en breng het aan de kook. Kook de saus nog 2 minuten.
 - Verwarm de rest van de melk. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
 - Maak de champignonsaus op smaak met peper en schenk de saus over het vlees. Geef er de sperzieboontjes en aardappelpuree bij.
 
Ingrediënten over?
Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum