zaterdag, 27 februari 2021

Varkenshaasje met salsa van rode ui, bloemkool en aardappelen

Een Hollandse maaltijd met pit.

Ingrediënten

  • 2 rode uien  
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel olie
  • ½ gedroogd pepertje
  • 1 theelepel kappertjes
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 kleine varkenshaas
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelem
  • 1 kleine bloemkool
  • Peper

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze klein.
  2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  3. Fruit de ui en de gember 5 minuten in de olie glazig. Verkruimel het stukje peper er boven.
  4. Neem de pan van het vuur en roer er de kappertjes en wat citroensap door.
  5. Laat de s alsa afkoelen en een half uur staan om de smaken te laten intrekken.
  6. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  7. Bestrooi het vlees met peper.
  8. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
  9. Braad het vlees in 15-20 minuten gaar.
  10. Maak de bloemkool schoon. Kook de bloemkool in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  11. Neem het vlees uit de pan. Dek het met aluminiumfolie af en laat het 5 minuten rusten.
  12. Snijd het varkenshaasje in dikke plakken en geef de salsa, bloemkool en aardappelen er bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
470 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,6 gram