Varkenshaasje op z'n Provençaals

Getty Images

Met knoflook, olijven en een uitje maak je van dit varkenshaasje iets bijzonders. Combineer het met sperziebonen aan aardappelen en je hebt een heerlijke maaltijd.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 1 varkenshaasje
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein. 
  4. Halveer de olijven. 
  5. Bestrooi het vlees met peper.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees rondom bruin. 
  7. Neem het uit de pan en fruit de ui en de knoflook in de achtergebleven margarine zacht. 
  8. Voeg 100 ml water, de tomatenblokjes, de olijven en Provençaalse kruiden toe en laat de saus enigszins inkoken. 
  9. Leg het varkenshaasje in de saus en laat het in 15-20 minuten gaar worden.
  10. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  11. Snijd het varkenshaasje in dikke plakken. Geef de saus, groente en aardappelen erbij.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik: 

Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Of vries de tomaten in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden. 

Voedingswaarden

Energie 
475kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur