donderdag, 28 januari 2021

Varkenshaasspiesjes met champignons, bacon en mais

Hiermee wordt elke bbq geslaagd!

Ingrediënten

  • 1 kleine varkenshaas van ca. 250 gram
  • 250 gram champignons
  • 8 plakjes bacon
  • 8 mini maïskolfjes (blikje) of 1 gekookte maïskolf
  • 8 barbecuespiesen
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Snijd de varkenshaas in blokjes.
  2. Was de champignons grondig onder stromend water.
  3. Halveer de plakjes bacon en wikkel een aantal champignons in de bacon.
  4. Bestrijk de barbecuespiesen met een beetje olie.
  5. Snijd de maiskolf in 8 plakken.
  6. Rijg aan de barbecuespiesen om en om een ingepakte champignon, een gewone champignon, blokjes vlees en een plak maiskolf..
  7. Bestrijk de spiesen met een beetje olie.
  8. Rooster de spiesen in ca. 8 minuten bruin en het vlees gaar.
  9. Strooi een beetje peper op het vlees.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
150 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
5 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,9 gram