Varkenshaasspiesjes met champignons, bacon en mais

Hiermee wordt elke bbq geslaagd!
Ingrediënten
- 1 kleine varkenshaas van ca. 250 gram
- 250 gram champignons
- 8 plakjes bacon
- 8 mini maïskolfjes (blikje) of 1 gekookte maïskolf
- 8 barbecuespiesen
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Snijd de varkenshaas in blokjes.
- Was de champignons grondig onder stromend water.
- Halveer de plakjes bacon en wikkel een aantal champignons in de bacon.
- Bestrijk de barbecuespiesen met een beetje olie.
- Snijd de maiskolf in 8 plakken.
- Rijg aan de barbecuespiesen om en om een ingepakte champignon, een gewone champignon, blokjes vlees en een plak maiskolf..
- Bestrijk de spiesen met een beetje olie.
- Rooster de spiesen in ca. 8 minuten bruin en het vlees gaar.
- Strooi een beetje peper op het vlees.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
0-15 minuten
Energie |
150 kcal
|
---|---|
Eiwit |
20 gram
|
Koolhydraten |
5 gram
|
Vet |
6 gram
|
Verzadigd vet |
2 gram
|
Vezels |
2 gram
|
Zout |
0,9 gram
|