Varkensoester met champignons

Getty Images

Een heerlijk stukje mals varkensvlees overgoten met champignons.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram champignons
  • Stukje prei
  • 2 varkensoesters 
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
2. Maak het stukje prei schoon en snijd het in smalle ringen.
3. Bestrooi het vlees met peper.
4. Bak het vlees in ca. 12 minuten in de hete margarine bruin en gaar.
5. Neem het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm.
6. Bak de champignons en de prei in de achtergebleven margarine snel bruin. 
7. Schep de champignons op het vlees. 
8. Giet 100 mililiter water in de pan en roer het aanbaksel los. Kook de jus even door.
 
Menusuggestie
Lekker met groene kool en aardappelen.
 
Hiervoor heb je nodig:
500 gram groene kool 
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
425kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur