dinsdag, 7 december 2021

Varkensoester met champignons

Een heerlijk stukje mals varkensvlees overgoten met champignons.

Ingrediënten

  • 150 gram champignons
  • Stukje prei
  • 2 varkensoesters 
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
2. Maak het stukje prei schoon en snijd het in smalle ringen.
3. Bestrooi het vlees met peper.
4. Bak het vlees in ca. 12 minuten in de hete margarine bruin en gaar.
5. Neem het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm.
6. Bak de champignons en de prei in de achtergebleven margarine snel bruin. 
7. Schep de champignons op het vlees. 
8. Giet 100 mililiter water in de pan en roer het aanbaksel los. Kook de jus even door.
 
Menusuggestie
Lekker met groene kool en aardappelen.
 
Hiervoor heb je nodig:
500 gram groene kool 
6 kleine aardappelen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
425 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram
Trefwoorden: