zondag, 8 december 2019

Varkensoester met mierikswortel

Lekker met Chinese kool
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 2 varkensoesters
  • geraspte mierikswortel (potje)
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • Stukje ui
  • 1 eetlepel bloem
  • ½ dl kookroom light

Bereiding

  1. Snijd het vlees open zodat een zakje ontstaat en bestrijk het vlees van binnen met 1 theelepel geraspte mierikswortel.
  2. Bestrooi het vlees aan de buitenkant met peper.
  3. Verwarm 1 eetlepel margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees in 10 minuten bruin en gaar.
  4. Snijd het stukje ui klein.
  5. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  6. Fruit de ui in de rest van de margarine glazig.
  7. Roer de bloem met 50 ml water tot een papje.
  8. Giet 100 ml water bij de ui en bind dit al roerend met het bloempapje.
  9. Roer de kookroom door de saus. Voeg eventueel nog wat geraspte mierikswortel toe.

Menusuggestie

Lekker met Chinese kool en aardappelen

Hiervoor heb je nodig:
700 gram Chinese kool
6 kleine aardappelen

 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
410 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
40 gram
Vet:
10 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
8 gram
Zout:
0,2 gram

Bron(nen):