
Getty Images
Varkensoester is een mals stukje vlees. Lekker met groene kool en aardappelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 1 sjalot
- 1 citroen
- 1 eetlepel olie
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 chilipepertje
- 1 kleine of 500 gram gesneden groene of savooiekool
- 2 varkensoesters
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 4 takjes selderij
Voedingswaarden
Energie
475kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil.
- Fruit de sjalot in de olie glazig.
- Voeg de tomatenblokjes, wat geraspte citroenschil en wat citroensap, het verkruimelde chilipepertje en een beetje water toe en laat dit 15 minuten zacht sudderen.
- Maak de groene kool schoon en snijd hem in repen. Kook de kool in een bodempje water in 8 minuten gaar.
- Bestrooi de varkensoesters met peper en bak het vlees in de hete margarine in 8-10 minuten gaar en bruin.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein. Meng de selderij door de saus.
- Geef de kool, de aardappelen en de tomatensaus bij het vlees.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden kool:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.