zaterdag, 24 augustus 2019

Varkensvlees met champignons

Een klassieke combinatie van smaken waar iedereen van geniet. Kan met macaroni, maar ook lekker met aardappeltjes.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 250 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram gesneden groene of witte kool
  • 6 jeneverbessen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel kawijzaad
  • peper
  • azijn
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 mespunt geraspte citroenschil
  • 2 theelepels citroensap

Bereiding

  1. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  3. Pel de knoflook en snijd het klein.
  4. Maak de kool schoon en snijd de groente in smalle repen.
  5. Kneus de jeneverbessen.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de jeneverbessen en het karwijzaad tot het gaat geuren.
  7. Neem de pan van het vuur en roer er wat peper en azijn door. Schep de kool erdoor.
  8. Bak de varkensvleesreepjes in de rest van de olie bruin. Strooi er wat peper over.
  9. Bak de champignons en de knoflook mee.
  10. Voeg de de geraspte citroenschil, het citroensap en 2 eetlepels water toe en stoof het vlees in enkele minuten gaar.
  11. Geef de macaroni en de koolsalade erbij.

 

Ingrediënten over?

Citroen:
Alleen er wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar.
Prik voor een beetje citroensap een gaatje in de citroen en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
555 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
60 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0,2 gram

Bron(nen):