
Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram hamlap
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 5 zwarte olijven zonder pit
- 1 theelepel rozemarijn
- 6 aardappelen
- 400 gram spruitjes
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
700 milligram
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper.
- Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Fruit de ui en de uitgeperste knoflook kort mee met het vlees.
- Voeg 100 milliliter water, de olijven en de rozemarijn toe en breng dit aan de kook. Stoof het vlees in 30 minuten gaar.
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in circa 20 minuten gaar.
- Maak de spruitjes schoon en kook ze in een bodempje water in circa 8 minuten gaar.
- Geef de spruitjes en de aardappelen bij het vlees.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.