zaterdag, 6 juni 2020

Vega chili

Een kruidig mengsel van paprika, ui, tomaat en bonen.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht circa 250 gram)
  • 1 maïskolf
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 blik tomatenblokjes zonder zout

Bereiding

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Pel de ui en de knoflook en snijd ze in kleine stukjes.
  • Was de paprika en snijd hem in kleine stukjes.
  • Was de maïskolf en kook hem in weinig water in 10 minuten gaar.
  • Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef en spoel ze af.
  • Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
  • Bak de knoflook en de paprika mee.
  • Voeg de komijn, de kaneel, het korianderpoeder, de cayennepeper, het paprikapoeder en de tomatenblokjes toe.
  • Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de kidneybonen toe en warm het geheel nog een paar minuten door.
  • Serveer de chili met de rijst en de maïs.  

Voedingswaarde per persoon

Energie:
525 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
80 gram
Vet:
9 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
20 gram
Zout:
0,5 gram