vrijdag, 23 oktober 2020

Vegetarische burger met koriandersaus

Bollyburgers.

Ingrediënten

  • ½ bosje koriander
  • ½ citroen
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • Mespunt gemalen koriander (djinten)
  • 2 vegetarische burgers
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was de koriander. Hak 1 helft heel fijn en 1 helft grof.
  2. Meng de yoghurt met de koriander.
  3. Rasp wat schil van de gewassen citroen af of snijd een stukje citroenschil heel fijn.
  4. Maak de saus op smaak met citroenschil, wat citroensap, gemalen koriander en wat peper.
  5. Bak de vegetarische burgers in de hete margarine bruin en geef de saus er bij.

Menusuggestie

Lekker met een tomatensalade en gepofte aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn
  • 1 eetlepel bieslook
  • 4 gepofte aardappelen

Ingrediënten over?

Stuk citroen:
Bewaar een stuk citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
425 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
7 gram
Zout
1,6 gram