zondag, 15 december 2019

Vegetarische burger met koriandersaus

Bollyburgers.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • ½ bosje koriander
  • ½ citroen
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • Mespunt gemalen koriander (djinten)
  • 2 vegetarische burgers
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was de koriander. Hak 1 helft heel fijn en 1 helft grof.
  2. Meng de yoghurt met de koriander.
  3. Rasp wat schil van de gewassen citroen af of snijd een stukje citroenschil heel fijn.
  4. Maak de saus op smaak met citroenschil, wat citroensap, gemalen koriander en wat peper.
  5. Bak de vegetarische burgers in de hete margarine bruin en geef de saus er bij.

Menusuggestie

Lekker met een tomatensalade en gepofte aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn
  • 1 eetlepel bieslook
  • 4 gepofte aardappelen

Ingrediënten over?

Stuk citroen:
Bewaar een stuk citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten

Voedingswaarde per persoon

Energie:
425 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
7 gram
Zout:
1,6 gram