zaterdag, 25 januari 2020

Vegetarische burger met tomatensalsa

Gezond fast-food
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 2 vleestomaten
  • ½ rode ui
  • ½ teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 takjes koriander
  • Citroensap
  • 2 vegetarische burgers
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui en de knoflook klein.
  2. Was de peper en verwijder de pitjes. Snijd de peper in smalle reepjes.
  3. Was de koriander en knip het kruid klein.
  4. Meng alles door elkaar en voeg wat citroensap toe.
  5. Laat de salsa 20 minuten op een koele plaats staan om de smaken te laten intrekken.
  6. Bak de burgers in de hete margarine, in een grillpan of op de barbecue in ca. 10-14 minuten gaar en bruin.
  7. Geef de salsa bij de burger.

Menusuggestie

Lekker met bloemkool en aardappelen

Hiervoor heb je nodig:

  • 1 kleine bloemkool
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarde per persoon

Energie:
385 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
10 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
1,49 gram

Bron(nen):