dinsdag, 2 juni 2020

Veldsla met krokante spekreepjes

Een heuse herfstsla.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15 minuten
Ingrediënten:
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 zakje veldsla (75 gram)
  • ½ courgette
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel olie
  • Oregano
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 10 trostomaatjes

Bereiding

  1. Bak het spek in een droge koekenpan langzaam knapperig.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Laat de veldsla goed uitlekken.
  4. Snijd de courgette in dunne halve plakken en het bosuitje in ringen.
  5. Verwarm de olie en roerbak hierin de courgette en de bosui een paar minuten.
  6. Neem de pan van het vuur en roer er oregano en azijn door.
  7. Laat de groente afkoelen.
  8. Snijd de gewassen tomaatjes een keer door.
  9. Meng alles door elkaar en maak de salade op smaak met wat peper en garneer met verkruimeld spek.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram hamlap
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Rauwe ham:
Bewaar rauwe ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 7 dagen in de koelkast.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
430 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
35 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
5 gram
Zout:
0,1 gram