zaterdag, 5 december 2020

Venkel-citrussalade

Een vleugje zonneschijn.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 (rode) grapefruit
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote venkelknol

Bereiding

  1. Schil de sinaasappel en de grapefruit dik en snijd de parten uit de vliezen. Halveer de grapefruitpartjes.
  2. Vang het sap op en maak er met de olie en wat peper een dressing van.
  3. Maak de venkel schoon en schaaf of snijd de knol in dunne plakken. Bewaar wat van het fijne venkelgroen.
  4. Leg de venkel en het fruit in een schaal en druppel de dressing er over. Garneer eventueel met wat klein geknipt venkelgroen.

Menusuggestie

Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.
 

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Sinaasappels:
Sinaasappels zijn op kamertemperatuur 10 tot 21 dagen te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
120 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
10 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
4 gram
Zout
0 gram