Venkel met aardappelpartjes uit de oven

Getty Images

Dit smaakvolle ovengerecht zet je snel op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 1 venkelknol
  • 2 groene paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram kalkoenfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken. 
  3. Kook de aardappelen 5 minuten in weinig water.
  4. Maak de groente schoon. Bewaar van de venkel het fijne groen. Snijd de venkel in 8 parten.
  5. Snijd de paprika’s en de ui in stukken. 
  6. Laat de knoflookteentjes heel.
  7. Meng de groente met de stukken aardappel, peper en de olie en verdeel dit over de bakplaat van de oven.
  8. Laat de groente in 20-25 minuten gaar worden. Schep alles 1 of 2 keer om.
  9. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
  10. Bak de kalkoen in ca. 10 minuten in de hete margarine gaar en bruin.
  11. Strooi het fijne venkelgroen over de aardappelen en groente en geef de kalkoen erbij.

 

Extra informatie

Allergie info:
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.

Ingrediënten over?

Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7° C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.

Voedingswaarden

Energie 
440kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur