vrijdag, 14 augustus 2020

Venkel met sinaasappel en munt

Lekker anijsachtig.

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 2 venkelknollen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 6 blaadjes munt

Bereiding

  1. Schil de sinaasappels dik. Snijd de parten uit de vliezen. Vang het sap op.
  2. Maak de venkel schoon. Snijd de venkel heel fijn.
  3. Maak een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, de olie, de mosterd en de honing.
  4. Knip de blaadjes munt klein.
  5. Meng alles door de venkel. Voeg eventueel wat honing of peper toe.

Menusuggestie

Lekker met gebakken tartaar met uienringen en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 rundertartaartjes
  • 1 ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 minuten
Energie
100 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
8 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
5 gram
Zout
0,1 gram