dinsdag, 20 augustus 2019

Venkelsalade met appel

Je kunt deze venkelsalade serveren met zelfgemaakte gehaktballetjes en aardappelen.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 1 (oude) volkoren boterham
  • Stukje ui
  • 150 gram rundergehakt
  • Peper
  • 6 aardappelen
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • Citroensap
  • 2 venkelknollen
  • 1 groene appel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Week het brood in wat water.
  2. Snijd het stukje ui fijn.
  3. Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de ui en peper. Vorm er balletjes van en laat ze afgedekt in de koelkast 15 minuten opstijven.
  4. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  5. Maak een dressing van de olie, de mosterd, het mosterdzaad en wat citroensap.
  6. Maak de venkel schoon en bewaar het venkelgroen voor garnering. 
  7. Snijd of schaaf de venkel heel fijn.
  8. Was de appel, snijd hem in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne schijfjes.
  9. Meng de dressing en de appel door de venkel en strooi het venkelgroen erover.
  10. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 10 minuten gaar en lichtbruin. Geef ze met de aardappelen bij de venkelsalade.

Ingrediënten over?

Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
585 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
55 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
7 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,6 gram