donderdag, 3 december 2020

Venkelsalade met citroen

Zin in vanavond

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen 
  • 1 citroen 
  • Stukje rode peper 
  • ½ eetlepel suiker 
  • 1 eetlepel olijfolie 

Bereiding

1. Maak de venkel schoon, verwijder de harde onderkant en de stelen.
2. Schaaf of snijd de venkel in hele dunne plakken.
3. Pers de citroen uit.
4. Snijd het stukje peper klein.
5. Breng het citroensap met 2 eetlepels water, de stukjes peper, de suiker en de olie aan de kook.
6. Schenk dit over de venkel en meng het er goed door.
7. Laat de venkel 20 minuten trekken.

Menusuggestie

Lekker met tartaar met uienringen en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
2 rundertartaartjes
1 ui
1 eetlepel vloeibare margarine 
6 kleine aardappelen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
405 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,31 gram
Trefwoorden: