Venkelsalade met citroen

Getty Images

Zin in vanavond

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen 
  • 1 citroen 
  • Stukje rode peper 
  • ½ eetlepel suiker 
  • 1 eetlepel olijfolie 

Bereiding

1. Maak de venkel schoon, verwijder de harde onderkant en de stelen.
2. Schaaf of snijd de venkel in hele dunne plakken.
3. Pers de citroen uit.
4. Snijd het stukje peper klein.
5. Breng het citroensap met 2 eetlepels water, de stukjes peper, de suiker en de olie aan de kook.
6. Schenk dit over de venkel en meng het er goed door.
7. Laat de venkel 20 minuten trekken.

Menusuggestie

Lekker met tartaar met uienringen en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
2 rundertartaartjes
1 ui
1 eetlepel vloeibare margarine 
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
405kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
310 milligram
Auteur