Venkelsalade met citroen

Zin in vanavond
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 1 citroen
- Stukje rode peper
- ½ eetlepel suiker
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
1. Maak de venkel schoon, verwijder de harde onderkant en de stelen.
2. Schaaf of snijd de venkel in hele dunne plakken.
3. Pers de citroen uit.
4. Snijd het stukje peper klein.
5. Breng het citroensap met 2 eetlepels water, de stukjes peper, de suiker en de olie aan de kook.
6. Schenk dit over de venkel en meng het er goed door.
7. Laat de venkel 20 minuten trekken.
Menusuggestie
Lekker met tartaar met uienringen en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
2 rundertartaartjes
1 ui
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Energie |
405 kcal
|
---|---|
Eiwit |
25 gram
|
Koolhydraten |
35 gram
|
Vet |
15 gram
|
Verzadigd vet |
3 gram
|
Vezels |
9 gram
|
Zout |
0,31 gram
|