Venkelsalade met sinaasappel en munt

Getty Images

Vol van smaak en klaar in een handomdraai.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 2 venkelknollen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 6 blaadjes munt

Bereiding

  1. Schil de sinaasappels dik. Snijd de parten uit de vliezen. Vang het sap op.
  2. Maak de venkel schoon. Snijd de venkel heel fijn.
  3. Maak een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, de olie, de mosterd en de honing.
  4. Knip de blaadjes munt klein.
  5. Meng alles door de venkel. Voeg eventueel wat honing of peper toe.

Menusuggestie

Lekker met gebakken tartaar met uienringen en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...

2 rundertartaartjes
1 ui
2 eetlepels vloeibare margarine
6 aardappelen

Ingrediënten over?

Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
460kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
400 milligram
Auteur