Venkelsoep

Getty Images

Verwen jezelf en een ander

Aantal personen 
15-30 minuten
Bereidingsduur 
2

Ingrediënten

  • Stukje ui
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • Peterselie
  • 20 gram geraspte kaas, 30+ belegen

Bereiding

  1. Snijd het stukje ui klein.
  2. Maak de venkel schoon en snijd hem in repen.
  3. Bewaar het fijne venkelgroen voor garnering.
  4. Fruit de ui in de margarine glazig.
  5. Bak de venkel kort mee.
  6. Voeg 200 ml water en het bouillontablet toe en kook de venkel in 20 minuten gaar.
  7. Pureer de massa in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  8. Warm de soep weer goed door en maak hem op smaak met peper, de klein geknipte peterselie en venkelgroen.
  9. Strooi aan tafel er wat kaas over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht karbonade, andijvie geroerbakt met sesam en gember en aardappelpuree.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
95kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
500 milligram
Auteur