maandag, 26 oktober 2020

Venkelsoep met zwarte boontjes

Unieke smaakcombinatie

Ingrediënten

  • 1-2 venkelknollen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht circa 250 gram)
  • 6 olijven zonder pit
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil

Bereiding

  1. Maak de venkelknollen schoon. Bewaar eventueel het fijne venkelgroen. Snijd de venkel in smalle repen.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui in de olie glazig.
  4. Voeg de venkel toe met 2½ dl water en het stukje bouillontablet en kook de venkel in 10-15 minuten gaar. Pureer de venkel met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde massa.
  5. Breng dit weer aan de kook en voeg de uitgelekte zwarte boontjes toe.
  6. Snijd de olijven klein en roer ze door de soep.
  7. Maak de soep op smaak met wat peper en geraspte sinaasappelschil.
  8. Garneer eventueel met klein geknipt venkelgroen.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:   
4 volkoren boterhammen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
415 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
20 gram
Zout
2,52 gram