Verse kerriesoep met pompoenpitten

Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 1 ui, geschild en in vieren gesneden
- 1 rode peper, van zaad ontdaan en fijngesneden
- 2 stelen bleekselderij, in stukjes
- 3 grote wortelen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kg pompoen, ontpit, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden
- 750 ml kippenbouillon (kan van bouillonblokje)
- 1 laurierblad
- 2 theelepel kerriepoeder
- snufje cayennepeper
- 1,5 theelepel zout
- gemalen peper
- 50 gram pompoenpitten
- 2 eetlepels verse, gehakte peterselie
- 1 eetlepels zure room
- keukenmachine
Bereiding
Doe de knoflook in de machine en hak hem fijn. Voeg de stukken ui toe en maal deze tot ze fijngehakt zijn. Zet ui-knoflook apart. Doe de peper in de keukenmachine, voeg selderij toe, maal dit fijn en zet dit ook apart. Doe de wortel in de keukenmachine en maal het fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan, voeg de knoflook, ui en fruit deze tot de ui doorzichtig is (ongeveer 6 minuten). Voeg de peper, selderij en wortel toe en bak dit nog zachtjes voor 5 minuten. Voeg pompoenstukjes toe, de kippenbouillon, het laurierblad, de kerriepoeder, cayennepeper, 1 theelepel zout en peper naar smaak. Breng het aan de kook. Temper het vuur en kook het tot de groenten zacht zijn (ongeveer 8 minuten).
Rooster nu de pompoenpitten. Verhit in een koekenpan een eetlepel olijfolie. Voeg pompoenpitten toe en de overgebleven 1/2 theelepel zout. Laat dit 30 seconden op een middenhoog vuur bakken. Schud de pan zodat de pitten niet poffen. Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie toe. Verwijder het laurierblad. Haal het groenten-bouillon mengsel door de keukenmachine en pureer het. Controleer de smaak, voeg de zure room toe en garneer met het geroosterde pompoenpitten-peterselie mengsel.
Aantal personen
Energie |
202 kcal
|
---|