Video: zo maak je water met een smaakje

Lekker en simpel: inspiratie voor water met fruit

Drinken
PuurGezond

Water met een smaakje kan altijd, maar helemaal op een warme zomerse dag. We hebben een aantal snelle lekkere suggesties.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 minuten

Bereiding

Gember-komkommerwater

Schil een stuk gember en snij deze in grove stukken. Lekker met plakjes komkommer, verse gewassen munt en schijfjes schoongeboende limoen. Aangevuld met water.

Citroen-muntwater

Boen een citroen goed schoon en snijd deze in plakjes. Zorg dat je de pitjes eruit haalt en doe de plakjes citroen in een kan of fles, voeg nu verse gewassen muntblaadjes toe en zet de kan in de koelkast.

Kruidig sinaasappelwater

Boen een sinaasappel goed schoon en snij deze in plakken. Voeg de plakken samen met een kaneelstokje en een steranijs toe aan een kan water en laat die een nacht in de koelkast staan.

Aardbeien-basilicumwater

Rasp de schil van een citroen en doe de rasp in een grote kan. Snij de citroen doormidden, pers de ene helft uit in de kan en snijd de andere helft in dunne plakjes. Voeg die bij de rasp en het sap. Haal de kroontjes van 10 aardbeien. Halveer de vruchten en voeg ze samen met 5 basilicumblaadjes toe aan de kan. Schenk er 1,25 l koud water bij en laat minstens 2 uur trekken in de koelkast. Garneer elk glas eventueel met een takje basilicum.

Dit is een recept van PuurGezond.

Auteur