Vis met pikante saus

Getty Images

De chilipepertjes zorgen voor wat pit bij de vis.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 (oude) bruine boterham zonder korst
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 3 gedroogde chilipepertjes
  • 1 eetlepel amandelen
  • 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 1 teentje knoflook
  • 120 gram volkoren noedels
  • 500 gram broccoli
  • 2 stukken stevige visfilet (bijv. koolvis)
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Week het brood in de tomatenblokjes.
  2. Verwijder eventueel de pitjes van de pepertjes en verkruimel de pepertjes.
  3. Maal de amandelen heel fijn.
  4. Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer het geweekte brood met de tomaten, de pepertjes, de amandelen, de gegrilde paprika, de knoflook en wat water tot een saus.
  5. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  7. Kook de broccoli in 5 minuten gaar. 
  8. Bestrooi de vis met peper en bak de filets in de hete margarine aan beide zijden bruin en gaar.
  9. Verwarm de saus in een pannetje of in de magnetron.
  10. Geef de saus, de broccoli en de noedels bij de vis.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
565kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
400 milligram
Auteur