
Getty Images
De chilipepertjes zorgen voor wat pit bij de vis.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 (oude) bruine boterham zonder korst
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- 3 gedroogde chilipepertjes
- 1 eetlepel amandelen
- 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
- 1 teentje knoflook
- 120 gram volkoren noedels
- 500 gram broccoli
- 2 stukken stevige visfilet (bijv. koolvis)
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
400 milligram
Bereiding
- Week het brood in de tomatenblokjes.
- Verwijder eventueel de pitjes van de pepertjes en verkruimel de pepertjes.
- Maal de amandelen heel fijn.
- Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer het geweekte brood met de tomaten, de pepertjes, de amandelen, de gegrilde paprika, de knoflook en wat water tot een saus.
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in 5 minuten gaar.
- Bestrooi de vis met peper en bak de filets in de hete margarine aan beide zijden bruin en gaar.
- Verwarm de saus in een pannetje of in de magnetron.
Geef de saus, de broccoli en de noedels bij de vis.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.