Vis met prei-kerriesaus

Pangasius
Getty Images

Lekker met pasta

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram prei
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 dl groentebouillon
  • ½ dl kookroom light
  • Mespunt mosterd
  • Citroensap
  • 2 stukken visfilet (bijv. koolvis)

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen.
  2. Smoor de prei in de helft van de margarine met de kerrie in 10 minuten gaar.
  3. Warm de grill voor.
  4. Pureer de prei in de keukenmachine of met een staafmixer. Voeg de bouillon toe en de kookroom en breng de saus tegen de kook aan. Maak de saus op smaak met wat mosterd.
  5. Druppel wat citroensap over de vis en bestrooi de vis met peper.
  6. Verdeel de rest van de margarine over de vis.
  7. Laat de vis onder de hete grill in ca. 8 minuten gaar worden.
  8. Geef de saus er bij.

Voedingswaarden

Energie 
270kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum