donderdag, 15 april 2021

Vis met zoete aardappel van de barbecue

Iedereen chefkok

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 stukjes pangasiusfilet
  • 2 plakjes rauwe ham

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Kook de plakken aardappel in ca. 6 minuten in weinig water gaar.
  2. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  3. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  4. Verdeel de plakken aardappel over 2 grote vellen aluminiumfolie.
  5. Verdeel er de ui, de tomaatjes en de kappertjes over.
  6. Wikkel iedere visfilet in een plakje rauwe ham en leg dit op de groente.
  7. Vouw het folie goed dicht en laat de pakketjes op de hete barbecue in 10 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met komkommer met radijs.

Hiervoor heb je nodig:   

  • ½ komkommer   
  • bos radijs   
  • azijn   
  • peterselie
     

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
360 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
8 gram
Zout
1,88 gram