Vis tikka masala

Getty Images

Indiase lekkernij

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Stuk gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 eetlepel garam masala
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Mespunt chilipoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 200 gram visfilet, bijv. tilapia of pangasius
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snijd een halve ui heel klein. Pers hier 1 teentje knoflook boven uit.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Maak een marinade van de ui met uitgeperste knoflook, de gember, de gemalen koriander, 1 theelepel van de garam masala, het paprikapoeder, het chilipoeder, het citroensap en de yoghurt.
  4. Snijd de vis in blokjes en meng ze door de marinade.
  5. Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
  6. Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
  7. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  8. Fruit de ui en de knoflook met de rest van de garam masala in de olie glazig.
  9. Voeg de vis met de marinade, de blokjes paprika en de tomatenblokjes toe. Stoof de vis in 10 minuten gaar.
  10. Was de koriander en knip het klein. Strooi de koriander over de vis.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig:
400 gram broccoli
150 gram zilvervliesrijst

Voedingswaarden

Energie 
565kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
400 milligram
Auteur