Viscurry met tomaat

Getty Images

Een snelle gezonde maaltijd!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram koolvis
  • 2 tomaten
  • 50 gram garnalen
  • 4 takjes koriander of peterselie

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Pureer de tomatenblokjes met de staafmixer of in de keukenmachine.
  3. Fruit de ui en de currypasta kort in de olie.
  4. Voeg de gepureerde tomaten toe en kook dit een paar minuten.
  5. Snijd de vis in stukjes.
  6. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  7. Laat de vis in enkele minuten in de saus gaar worden.
  8. Schep er de parten tomaat en de garnalen door en warm het geheel goed door.
  9. Strooi er klein geknipte koriander of peterselie over.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Currypasta:
Gebruik een schone lepel om wat van de currypasta uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de currypasta altijd in de koelkast. De currypasta
Is ongeveer 2 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
800 milligram
Auteur