Visfilet uit de braadzak

Getty Images

Origineel ovengerecht met vis (kabeljauw, koolvis of poon), broccoli, aardappel en méér.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 gele paprika
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • basilicum
  • paprikapoeder
  • peper
  • 2 stukken visfilet of moten vis (kabeljauw, koolvis, poon)
  • 500 gram broccoli
  • braadzak

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  3. Maak de paprika en het sjalotje schoon.
  4. Snijd de paprika in blokjes en het sjalotje in snippers.
  5. Fruit de sjalot in de margarine zacht.
  6. Meng er de blokjes paprika, de tomatenblokjes, wat basilicum, paprikapoeder en peper door.
  7. Doe de groentesaus in een braadzak.
  8. Bestrooi de vis met peper en leg de vis op de groentesaus.
  9. Maak de braadzak dicht met een touwtje. Leg de braadzak in een ovenvaste schaal en prik er een gaatje in.
  10. Laat de vis in de hete oven in 20 minuten gaar worden.
  11. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  12. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  13. Geef de broccoli en de aardappelen bij de vis met de groentesaus.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus of op de broodpizza met sardientjes en champignons.

Voedingswaarden

Energie 
450kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur