
Getty Images
Origineel ovengerecht met vis (kabeljauw, koolvis of poon), broccoli, aardappel en méér.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 1 gele paprika
- 1 sjalotje
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- basilicum
- paprikapoeder
- peper
- 2 stukken visfilet of moten vis (kabeljauw, koolvis, poon)
- 500 gram broccoli
- braadzak
Voedingswaarden
Energie
450kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
300 milligram
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de paprika en het sjalotje schoon.
- Snijd de paprika in blokjes en het sjalotje in snippers.
- Fruit de sjalot in de margarine zacht.
- Meng er de blokjes paprika, de tomatenblokjes, wat basilicum, paprikapoeder en peper door.
- Doe de groentesaus in een braadzak.
- Bestrooi de vis met peper en leg de vis op de groentesaus.
- Maak de braadzak dicht met een touwtje. Leg de braadzak in een ovenvaste schaal en prik er een gaatje in.
- Laat de vis in de hete oven in 20 minuten gaar worden.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Geef de broccoli en de aardappelen bij de vis met de groentesaus.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus of op de broodpizza met sardientjes en champignons.