dinsdag, 29 september 2020

Viskroketjes

Met een oosters tintje

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • Stukje gemberwortel (circa 1 centimeter)
  • 200 gram visfilet (bijvoorbeeld koolvis)
  • 4 takjes koriander
  • ½ ei
  • Circa 1 eetlepel bloem
  • 2 volkoren beschuiten
  • Olie

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon.
  2. Schil het stukje gember.
  3. Hak de ui, knoflook en gember in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  4. Snijd de vis in stukjes.
  5. Was de koriander.
  6. Hak de vis en de koriander met de ui en knoflook mee klein.
  7. Maak het mengsel smeuïg met het los geklopte ei en wat bloem.
  8. Voeg naar smaak peper toe.
  9. Verkruimel de beschuiten.
  10. Vorm van het vismengsel 6 rolletjes en rol ze door de fijngemaakte beschuiten.
  11. Verhit een laagje olie in een pan en bak hierin de viskroketjes in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  12. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Menusuggestie

Lekker met komkommersalade en gebakken zilvervliesrijst. Hiervoor heb je nodig:

  • 1 komkommer
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels kurkuma (geelwortel)

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
625 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
6 gram
Zout
0,47 gram