dinsdag, 15 oktober 2019

Visnuggets met tomatensalsa

Zelfgemaakt het lekkerst
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 1 sinaasappel
  • ½ kleine rode ui
  • 4 tomaten
  • 6 sprieten bieslook
  • 200 gram pangasius- of tilapiafilet
  • 5 eetlepels volkorenmeel
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Snijd de ui heel fijn.
  4. Was de tomaten.
  5. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
  6. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  7. Was het bieslook en knip het klein.
  8. Meng de stukjes tomaat, de ui, het bieslook, 2 theelepels geraspte sinaasappelschil en 1-2 eetlepels sinaasappelsap.
  9. Breng op smaak met peper en laat de salsa 15 minuten staan.
  10. Snijd de tilapiafilet in repen van 2-3 cm dik en halveer de repen.
  11. Wrijf de stukken vis in met een beetje zout en peper en besprenkel ze met het sinaasappelsap.
  12. Laat ze zo 5 minuten liggen.
  13. Meng het volkorenmeel in een diep bord met de kerriepoeder.
  14. Wentel de tilapia goed door het meel, zodat het aan alle kanten bedekt is.
  15. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tilapia in 4-6 minuten rondom bruin en gaar.
  16. Geef de salsa er bij.

Menusuggestie

Lekker met bloemkool en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
1 kleine bloemkool
6 kleine aardappelen

Voedingswaarde per persoon

Energie:
480 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0 gram

Bron(nen):