Visnuggets met tomatensalsa

Getty Images

Zelfgemaakt het lekkerst

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • ½ kleine rode ui
  • 4 tomaten
  • 6 sprieten bieslook
  • 200 gram pangasius- of tilapiafilet
  • 5 eetlepels volkorenmeel
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Snijd de ui heel fijn.
  4. Was de tomaten.
  5. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
  6. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  7. Was het bieslook en knip het klein.
  8. Meng de stukjes tomaat, de ui, het bieslook, 2 theelepels geraspte sinaasappelschil en 1-2 eetlepels sinaasappelsap.
  9. Breng op smaak met peper en laat de salsa 15 minuten staan.
  10. Snijd de tilapiafilet in repen van 2-3 cm dik en halveer de repen.
  11. Wrijf de stukken vis in met een beetje zout en peper en besprenkel ze met het sinaasappelsap.
  12. Laat ze zo 5 minuten liggen.
  13. Meng het volkorenmeel in een diep bord met de kerriepoeder.
  14. Wentel de tilapia goed door het meel, zodat het aan alle kanten bedekt is.
  15. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tilapia in 4-6 minuten rondom bruin en gaar.
  16. Geef de salsa er bij.

Menusuggestie

Lekker met bloemkool en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
1 kleine bloemkool
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
480kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum