woensdag, 28 oktober 2020

Vispakketjes met kruidenolie

Witvis met heerlijke kruiden.

Ingrediënten

  • 8 takjes basilicum of selderij
  • tijm
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • stukjes prei
  • 2 stukjes visfilet, bijv. koolvis, kabeljauw
  • 400 gram tomaten
  • azijn
  • 1 klein bruin stokbrood

Bereiding

  1. Was de kruiden en wrijf de helft met wat tijm en peper fijn. Meng er 1 eetlepel olie door.
  2. Was de prei onder stromend water en snijd de prei in dunne ringen.
  3. Dep de stukken vis met keukenpapier droog.
  4. Leg ieder stuk vis op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.
  5. Bestrijk de vis met de kruidenolie en verdeel de prei erover.
  6. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.
  7. Breng een bodempje water in een grote pan aan de kook. Leg de pakketjes in de pan en laat de vis met een deksel op de pan in ca. 12 minuten gaar worden.
  8. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  9. Knip of snijd de rest van de kruiden klein. Klop een dressing van wat azijn, de kruiden, peper en de rest van de olie en meng dit door de tomaten.
  10. Geef de tomatensalade en het stokbrood bij de vispakketjes.

Ingrediënten over?

Vis
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.
Bewaar een stukje prei verpakt in folie in de koelkast. Verpak de prei goed, andere producten kunnen de geur snel overnemen. 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
540 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
9 gram
Zout
1,4 gram