Visragout met doperwtjes, wortelen en aardappelen

Getty Images

Lekker creatief afwisselen met vis.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram aardappelen
  • 200 gram (winter)wortel
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 200 gram visfilet (bijv. pangasius)
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 50 gram garnalen
  • 2 eetlepels kookroo
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 eetlepel dille (vers of uit de diepvries)
  • citroensap

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakken of repen.
  3. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper.
  4. Breng 300 ml water aan de kook. Leg de vis erin en laat de vis tegen de kook aan in 5 minuten gaar worden.
  5. Neem de vis voorzichtig uit het vocht.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  7. Verwarm de margarine en fruit hier de uienringetjes zacht. Strooi het volkorenmeel erover en warm dit goed door.
  8. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren het stoofvocht bij en breng dit aan de kook. Laat de saus enkele minuten zacht koken.
  9. Kook de wortelen in een bodempje water in een paar minuten gaar. Warm de laatste minuut de doperwten mee.
  10. Spoel de garnalen in een zeef af.
  11. Meng de stukjes vis en de garnalen voorzichtig door de saus en voeg de room toe. Warm het geheel goed door.
  12. Maak de ragout op smaak met de klein geknipte bieslook, de dille, enkele druppels citroensap en wat peper.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
555kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum