zaterdag, 29 januari 2022

Vissoep met rouille

Groente-shot.

Ingrediënten

  • 1 sneetje volkorenbrood
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • ½ kleine rode paprika
  • 1 ui
  • 100 gram wortelen
  • 200 gram broccoli
  • 100 gram peultjes
  • 100 gram doperwten (diepvries of vers)
  • 1 vleestomaat
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 250 gram visfilet (bijv. koolvis)

Bereiding

  1. Snijd de korst van het brood en snijd het brood in stukjes.
  2. Week het brood in 1 eetlepel water, de tomatenketchup en de olie.
  3. Maak de knoflook schoon.
  4. Verwijder van de peper de pitjes.
  5. Snijd de paprika in stukjes.
  6. Pureer het geweekte brood met 1 teentje knoflook, de peper en de paprika met een staafmixer of in een keukenmachine
  7. Maak de groente schoon.
  8. Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd die in stukjes.
  9. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  10. Verwarm de olie en fruit hierin de ui met peper en pers een teentje knoflook er boven uit.
  11. Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine
  12. Voeg de groente toe met 250 ml water en de tomatenblokjes. Laat dit 5 minuten koken.
  13. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met een beetje peper.
  14. Meng de vis door de soep en laat het geheel nog 5 minuten zacht koken.
  15. Besmeer sneetjes brood met de rouille en eet dit bij de soep.

Menusuggestie

Lekker met bruin (stok)brood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 sneetjes bruin stokbrood

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus.
Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
510 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
1 gram