vrijdag, 4 december 2020

Visspiesen met mangomosterd

Met deze visspiesen haal je de zomer in huis. Ook lekker voor op de barbecue.

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (ter grootte van ½ duim)
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel vissaus
  • 200 gram stevige visfilet zoals koolvis, tilapia, zalm, makreel
  • 1 mango
  • 1 theelepel mosterd
  • Olie

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  2. Maak een marinade van het citroensap, de geraspte gember en de vissaus.
  3. Snijd de vis in blokjes.
  4. Meng de marinade door de vis en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
  5. Schil de mango en snijd het vruchtvlees om de pit weg. Pureer het vruchtvlees van de mango in de keukenmachine of met een staafmixer.
  6. Roer er de mosterd door.
  7. Bestrijk de barbecuespiesen met een beetje olie.
  8. Rijg de visblokjes aan de spiesen en bestrijk de vis met een beetje olie.
  9. Rooster de vis in een grillpan of onder de grill in ca. 6 minuten gaar en bruin.
  10. Geef de mangomosterdsaus er bij.

Menusuggestie

Lekker met een maïskolf, kerstomaatjes en bruin stokbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 maiskolven
  • 250 gram kerstomaatjes
  • ½ bruin stokbrood

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
550 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
2,1 gram