dinsdag, 7 december 2021

Vleesreepjes met mosterdaardappeltjes

Een klassiek gerecht met een marineertijd van een half uurtje.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • Mespunt rozemarijn
  • 200 gram varkensvleesreepjes
  • 2 eetlepels olie
  • 450 gram voorgekookte krielaardappelen
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom.
  2. Voeg de rozemarijn, peper en het vlees toe. Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur intrekken.
  3. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin. Strooi het mosterdzaad er over.
  4. Voeg de aardappelen toe met eventueel wat water en stoof het geheel in ± 10 minuten gaar.
  5. Maak het gerecht op smaak met de mosterd.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
415 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
4 gram
Zout
0,2 gram