Vleesreepjes met mosterdaardappeltjes

Een klassiek gerecht met een marineertijd van een half uurtje.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- Mespunt rozemarijn
- 200 gram varkensvleesreepjes
- 2 eetlepels olie
- 450 gram voorgekookte krielaardappelen
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel mosterd
Bereiding
- Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom.
- Voeg de rozemarijn, peper en het vlees toe. Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur intrekken.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin. Strooi het mosterdzaad er over.
- Voeg de aardappelen toe met eventueel wat water en stoof het geheel in ± 10 minuten gaar.
- Maak het gerecht op smaak met de mosterd.
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Bron(nen):
Energie |
415 kcal
|
---|---|
Eiwit |
30 gram
|
Koolhydraten |
40 gram
|
Vet |
15 gram
|
Verzadigd vet |
3 gram
|
Vezels |
4 gram
|
Zout |
0,2 gram
|