woensdag, 2 december 2020

Vleesreepjes met sesam, broccoli en gebakken aardappeltjes

Simpelweg verrukkelijk

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ eetlepel sesamzaad
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 500 gram broccoli
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20 minuten gaar.
  2. Pers het teentje knoflook uit boven een kom. Roer er de tahin, het citroensap en wat peper door. Voeg een beetje water toe tot het een smeuïge saus is.
  3. Bak het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  4. Snijd de aardappelen eventueel in kleinere stukken.
  5. Verwarm de helft van de margarine in een koekenpan en bak hierin de aardappelen bruin.
  6. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes. Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
  7. Snijd het vlees in smalle repen.
  8. Verwarm de rest van de margarine een koekenpan en bak hierin de repen vlees in ca. 6 minuten gaar en bruin.
  9. Schep het tahinsausje er door.
  10. Verdeel de aardappelen, broccoli en vlees over 2 borden en strooi het sesamzaad er over.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
460 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,2 gram