Vleesrolletjes

Bourgondisch genieten doe je zo.
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- Peper
- 1 plakje achterham
- 6 takjes koriander
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 750 gram spinazie
- 2 cocktailprikkers
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met wat peper. Leg op iedere schnitzel een half plakje ham.
- Was de koriander en knip het kruid over het vlees.
- Rol de schnitzels op en steek ze vast met een cocktailprikker.
- Verwarm de margarine en bak hierin de rolletjes aan alle kanten bruin. Laat de rolletjes in 20 minuten gaar worden.
- Was de spinazie in ruim water. Laat de spinazie met aanhangend water slinken en kook de groente in 4 minuten gaar.
- Neem de vleesrolletjes uit de pan en giet er 75 ml water bij. Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken. Serveer de jus bij het vlees, de aardappelen en de spinazie.
Ingrediënten over?
Achterham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Energie |
465 kcal
|
---|---|
Eiwit |
40 gram
|
Koolhydraten |
40 gram
|
Vet |
15 gram
|
Verzadigd vet |
2 gram
|
Vezels |
7 gram
|
Zout |
0,4 gram
|