Vruchtentrifle

Getty Images

Hemels fruit

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram rode of blauwe bessen
  • ½ perssinaasappel
  • 1 chocoladechips koekje
  • 150 ml biogarde, halfvol
  • 100 gram aardbeien

Bereiding

  1. Maak de bessen schoon.
  2. Pers de sinaasappel uit. Pureer de bessen met het sinaasappelsap.
  3. Breek het koekje in stukjes en meng de stukjes door de bessenpuree. Verdeel dit over 2 mooie glazen.
  4. Schep de yoghurt er over.
  5. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren. Verdeel de aardbeien over de hangop.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht Hollandse nieuwe met aardappelsalade.

Ingrediënten over?

Halve sinaasappel:
Bewaar een halve sinaasappel met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze door een rauwkostsalade of door de yoghurt.

Voedingswaarden

Energie 
125kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
200 milligram
Auteur