Warm gevuld vloerbrood

Getty Images

Dit recept is ook ideaal om groenterestjes mee op te maken; vervang dan de Mexicaanse groentemix door je restjes.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 klein volkoren vloerbrood of ander rond brood
  • 1 ui
  • 4 gewone of 2 vleestomaten
  • 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 150 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • Chilipoeder
  • 150 gram mexicaanse groentemix, diepvries
  • 50 gram hüttenkäse
  • 4 takjes basilicum

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180° C.
  2. Snijd een kapje van het brood en hol het brood een beetje uit.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  5. Snijd de paprika klein.
  6. Bak de tartaar in de hete margarine met wat chilipoeder en de ui gaar en rul.
  7. Bak de stukjes tomaat, de paprika en de groentemix mee.
  8. Meng er de hüttenkäse door en maak het geheel op smaak met kleingesneden basilicum.
  9. Vul hiermee het brood en plaats het kapje er weer op.
  10. Laat het brood op een rooster in de hete oven in 15 minuten knapperig bakken.

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden of fruit.

Voedingswaarden

Energie 
690kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
85 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
2300 milligram
Auteur