woensdag, 22 januari 2020

Warme pappadum met drie kleuren tomaatjes


Aantal personen:
4
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 1 rode ui
  • Stukje prei
  • 250 gram kleine tomaatjes in drie kleuren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Tijm
  • 4 pappadums (pakje à 10 stuks, patak’s; supermarkt)

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Snijd de prei in dunne ringen en was ze goed.
  3. Was de tomaatjes. Halveer eventueel grotere tomaatjes.
  4. Fruit de ui in de olie glazig. Bak de tomaatjes en de prei kort mee en maak het op smaak met wat tijm en peper.
  5. Bestrijk de pappadums aan beide kanten met een kwastje met wat olie. Verwarm één voor één de pappadums in de magnetron op ca. 700 Watt tot ze mooi gerezen en heet zijn. Leg ze op borden en schep het tomatenmengsel er in.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht linzenpaté met paddenstoelen en gepofte courgettes.

Ingrediënten over?

Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
110 kcal
Eiwit:
2 gram
Koolhydraten:
10 gram
Vet:
7 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
2 gram
Zout:
0,2 gram