Wentelteefjes met kaas

Ook vegan te maken

Wentelteefjes
The Veggie Reporter

Dit zijn wentelteefjes met een twist. In plaats van zoet, zijn deze wentelteefjes juist hartig. Vul ze met kaas en eventueel groente naar keuze.

Aantal personen: 2
Bereidingsduur: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 4 volkoren boterhammen
  • 200 milliliter ongezoete (plantaardige) melk
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • Mespuntje zout
  • 4 plakken (veganistische) kaas
  • Vloeibare margarine
  • Optioneel: groente voor tussen de wentelteefjes, zoals ui, spinazie, tomaat of verse kruiden.

Bereiding

  1. Voeg de melk, het volkorenmeel en het zout samen en meng tot een glad beslag.
  2. Haal de boterhammen door het mengsel. Laat ze goed uitlekken.
  3. Bak twee boterhammen in de margarine tot ze goudbruin kleuren. Wanneer ze klaar zijn om omgekeerd te worden, keer je één boterham om. Beleg deze op de gebruinde kant met (veganistische) kaas en leg de andere boterham met de gebakken kant naar onder er bovenop. Je kunt eventueel ook nog wat groente en verse kruiden tussen de wentelteefjes stoppen.
  4. Bak tot beide zijden goudbruin zijn. Herhaal dit voor de andere twee boterhammen.
  5. Verdeel de wentelteefjes over twee borden.

Dit recept is afkomstig van the Veggie Reporter.

Auteur