Wentelteefjes uit de oven met blauwe bessen en pindakaas

Makkelijke wentelteefjes met een twist

Wentelteefjes
The Veggie Reporter

Wist je dat je wentelteefjes ook in de oven kunt maken? Dat is heel makkelijk. Je giet alle ingrediënten in een ovenschaal en bakt tot de bovenkant goudbruin kleurt. Dit gerecht wordt ook wel broodpudding genoemd.

Aantal personen: 4
Bereidingsduur: 30+ minuten

Ingrediënten

  • 8 volkoren boterhammen
  • 250 gram blauwe bessen
  • 2 flinke eetlepels 100 procent pindakaas
  • 300 milliliter soja- of havermelk
  • Mespuntje zout
  • ½ theelepel kaneel
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Snijd de boterhammen in blokjes en plaats deze met de blauwe bessen in de ovenschaal.
  3. Mix de pindakaas met de melk, het zout, de kaneel, ahornsiroop en het gebroken lijnzaad. Giet het mengsel over de stukjes brood en zet dit voor minstens een half uur apart.
  4. Bak voor 50-60 minuten of tot de bovenste stukjes brood goudbruin kleuren en knapperig zijn. Wanneer dit te snel gaat, kun je er na een half uur aluminiumfolie overheen doen en het nog 15 minuten extra bakken.
  5. Laat de wentelteefjes voor minstens een kwartier afkoelen. Serveer eventueel met extra blauwe bessen.

Tip

Je kunt dit gerecht ook de avond van tevoren maken. Zet het mengsel dan, wanneer je het beslag er overheen hebt gegoten, een nachtje in de koelkast. Bak ’s ochtends af.

Dit recept is afkomstig van the Veggie Reporter.

Auteur